top of page
Search

Mi az a Postcrossing?

Here is a short description in Hungarian what the Postcrossing is.


A Postcrossing.com egy nemzetközi oldal a képeslapok szerelmesei számára. Segítségével emberek a világ különböző pontjairól meglephetik egymást egy-egy képeslappal.


Miután regisztráltál, igényelhetsz címet ('Send a postcard'), amely címre egy képeslapot kell küldened. Kapni fogsz egy kódot is (postcard ID), amit ne felejts el felírni a lapra az üzeneted mellé. (Figyelem! a címed nem látható nyilvánosan, csak az kapja meg aki neked küld lapot.)

Amint egy képeslapod célba ér, bekerül a te neved is egy virtuális kalapba, amiből a gép mások számára kihúzza a nevedet és megadja a postai címed is. Amikor kapsz egy lapot, azt regisztrálni kell ('Register a postcard'), vagyis a képeslapon található kódot (pl. HU-117890) be kell gépelni.

Kezdetben egyszerre 4 címet igényelhetsz, de ez a szám szépen nő, ahogy egyre több lapod megérkezik.



Mi a jó benne? Bármikor kaphatsz egy-egy képeslapot a világ bármely országából, és te is megörvendeztethetsz másokat gyönyörű képeslapokkal, egy kedves vagy vicces üzenettel, akár rajzokkal és szép bélyegekkel. Kapcsolatba kerülhetsz távoli kultúrákkal, a képeken keresztül megismerheted más országok nevezetességeit, népviseletét, képzőművészeti értékeiket, jellemző állataikat. Közben idegen nyelveket (elsősorban az angol nyelvet) is gyakorolod.





54 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page